Vaatlaser couperose

VAATLASER BEHANDELINGEN

Couperose video Dermaplus

Blauwe en rode bloedvaten in het gelaat en de onderste ledematen zijn de meest voorkomende, cosmetisch storende imperfecties waarmee mensen van alle leeftijden, over de hele wereld mee te maken krijgen. Het komt bij vrijwel iedereen voor: mannen, vrouwen, jong en oud. Vrouwen zijn over het algemeen veel bezig met het camoufleren van deze aandoening in het gelaat maar ook op de benen. Vandaag de dag is dit niet meer nodig. Waar voorheen IPL of elektrocoagulatie werd ingezet wordt hedendaags behandeling met laser als meest effectief en veilig beschouwd. Met een laserbehandeling kunnen de verwijde vaatjes binnen enkele minuten in het gelaat en veelal ook van de benen verwijdert worden.

Vaatjes verdwijnen met laserlicht

Bloed bevat hemoglobine (rode kleurstof) dat het laserlicht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte lost de eiwitten in het bloed en de vaatwand op. Het gevolg hiervan is dat het bloed gaat stollen en de vaatjes hierdoor verdwijnen. Het meeste effect boeken wij bij een lichte huid. Hoe lichter de huidskleur hoe effectiever het resultaat. De tijdsduur van deze couperose behandeling in het gelaat is ongeveer 15 tot 30 minuten, een behandeling op de benen duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen wat men nodig heeft is afhankelijk van de hoeveelheid zichtbare vaatjes, maar een gemiddelde ligt op 1 tot 4 behandelingen. Na de behandeling kan roodheid ontstaan en een aantal dagen later -tot zelfs twee weken na de behandeling- kunnen korstjes ontstaan op de behandelde vaatjes. Uiteindelijk verdwijnen deze en blijft er een mooi resultaat over.

indicaties:

  • 1 gesprongen bloedvat (spider naevus)
  • Gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctasia)
  • Netwerk van gesprongen vaatjes (couperose)
  • Rosacea (huidaandoening waarbij gesprongen vaatjes ene grote rol spelen)*
  • Kersenwratjes (angioma)
  • Bloedvat in de lip (venous lake)
  • Beenvaatjes (besenreis varices)

* Bij roodheid door rosacea is de juiste begeleiding en huidverzorging een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Altijd op de hoogte?
Inschrijven nieuwsbrief
© 2024 DermaPlus