Home > Laser ontharen & couperose & permanente-make-up

Laserbehandeling

DIODE LASER VOOR EEN SUPERGLAD EINDRESULTAAT

Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Waar voorheen tijdelijke onthaarmethoden werden toegepast zoals harsen of scheren wordt hedendaags permanente ontharing met laser het meest effectief en veilig beschouwd. De duurzame oplossing voor permanente haarreductie is de diode laser. Met deze moderne laser technologie is het nu mogelijk om haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.

Wat kunt u met behulp van laserlicht bereiken?

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 80% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn.

Welke lichaamsdelen kunnen we behandelen?

Vrijwel alle lichaamsdelen zoals het gezicht, de benen, armen en rug kunnen met laserlicht worden behandeld.

Doet het pijn?

In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel geconstateerd (licht gevoel van een klein elastiekje). Na afloop van de behandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, die snel weer verdwijnt.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met laserlicht worden behandeld. De normale tijdsduur van een laserbehandeling is drie tot zeven behandelingssessies met tussenpauzes van vier tot acht weken. Sommige personen zijn in verband met hun haartype of haarkleur minder geschikt voor een laser-ontharingskuur. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zijn het meest geschikt voor deze behandeling. Bij mensen met wit, rood en lichtblond haar is deze therapie minder geschikt.

Wat te doen voor en na de behandeling?

Vanaf vier weken voor het begin van de laserbehandeling zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden, Verder is het niet aan te bevelen om vanaf vier weken voor de behandeling in de zon te gaan liggen. Laserstralen worden door zongebruinde huid aangetrokken en kunnen dan niet effectief hun werk doen. Verder adviseren wij na de behandeling gedurende 6 weken niet te zonnebaden.

De voordelen op een rijtje:

  •  De diode-laser heeft een golflengte van 810 Nm (de ideale golflengte om overbeharing te behandelen)
  • Gekoelde scanner, waardoor minder kans op beschadiging van de huid en een aangenamer gevoel tijdens de behandeling.
  • Geen fel flitslicht tijdens de behandeling aan de ogen
  • IPL werkt met lampen die per behandeling in kwaliteit afnemen (zoals bij een zonnebank). De kwaliteit per behandeling is dus niet constant. Bij de diode-laser blijft de energie wel constant en dus ook de behandelkwaliteit, wat merkbaar is in het eindresultaat.
  • De gelaatsbehandelingen voor ontharen met de diodelaser worden in sommige gevallen vergoed. Informeer bij uw eigen zorgverzekeraar.

Medische indicaties

  • Overbeharing in het gelaat (hirsutisme, hypertrichose)
  • Ontstekingen van de haarfollikels in de baardstreek (pseudofolliculitis barbae)
  • Ontstekingen van de haarfollikels in de huidplooien van  de oksel, liezen of billen (hidradenitis supperativa)
  • Gendertransities
Altijd op de hoogte?
Inschrijven nieuwsbrief
© 2024 DermaPlus