Rosacea

Rosacea is een huidaandoening die vooral voorkomt op het gezicht en met name op de wangen, kin, neus en het voorhoofd. Het kenmerkt zich door roodheid (haarvaten/couperose) met daarop ontstekingen of puistje. Soms zwelt de huid wat op bij inspanning (beweging) of hitte (zon, sauna) Op de neus vertonen zich eerst roodheid en adertjes en langzaam breidt het uit. 

Hoewel rosacea voorkomt in alle segmenten van de bevolking, lopen mensen met een lichte huid het grootste risico. Rosacea wordt vaker vastgesteld bij vrouwen, met een lichte huidskleur. Echter heeft dit meer te maken met onderrapportage bij donkerder huidtypen en mannen. De ernstige symptomen zoals rhinophyma waarbij de neus ernstig is aangedaan, zijn weer meer te vinden bij mannen. Een reden daarvan kan zijn dat mannen minder snel hulp zoeken bij rosacea.

Inmiddels is bekent dat bepaalde aspecten een rol spelen bij de instandhouding van rosacea, de zogenaamde "triggers". Dit zijn invloeden van buitenaf zoals leefstijl, voeding, micro-organismen zoals de Demodex en bepaalde medicatie.

Het doel van de behandelingen is de huid sterker te maken en te beschermen. Specifieke werkstoffen in de creme's/ en tijdens de behandeling zullen uw huid minder rood maken. Ook krijgt u advies mee hoe u invloeden van buitenaf tegen kunt gaan en waar u zelf op kunt letten om het zo goed mogelijk onder controle te houden.

 

Wij bekijken tijdens een intakegesprek de huid, en bespreken met u de mogelijkheden voor behandelen van uw Rosacea.

Afspraak makenBekijk de tarieven

Bekijk ook onze overige huidverbeteringsoplossingen

Acné
Acné
Puistjes weg? Onzuivere huid?
Lees verder
Littekens en rimpels DermaPen
Littekens en rimpels DermaPen
Ideaal voor natuurlijk collageen aanmaak in de huid
Lees verder
Huidproblemen
Huidproblemen
Lees verder
Anti-aging
Anti-aging
Rimpels en lijntjes weg?
Lees verder
Cryotherapie
Cryotherapie
Verwijderen van pigmentvlekken en wratjes
Lees verder
Pigmentvlekken Meline
Pigmentvlekken Meline
pigmentvlekken, zwangerschapsmasker
Voor een egale huid lees verder
Rosacea
Rosacea
Rustige huid? Roodheid weg?
Lees verder
Steelwratjes
Steelwratjes
Simpele behandeling met snel resultaat!
Lees verder
Altijd op de hoogte?
Inschrijven nieuwsbrief
© 2024 DermaPlus