Home > Huidverbetering > Pigmentvlekken- Meline

Pigmentvlekken

Een visueel onprettig huidprobleem wat steeds vaker voorkomt zijn pigmentvlekken. De oorzaak kan zeer divers zijn. Door teveel zonlicht, gebruik van bepaalde medicatie of een dysbalans in de hormonen kunnen ervoor zorgen dat de huid er oneffen en/of onregelmatig van kleur uit gaat zien. Blijven camoufleren door middel van make-up is een tijdelijk redmiddel maar biedt geen blijvende oplossing. Bovendien levert dit meestal ook niet het gewenste resultaat.

DermaPlus biedt als een van de weinige instituten in Nederland diverse unieke behandelings mogelijkheden die passen bij de volgende pigmentproblemen.

  • Pigmentvlekken door hormonale oorzaak (zwangerschapsmasker).
  • Pigmentvlekken door teveel zonlicht.
  • Pigmentvlekken bij de donkere huid.
  • Ouderdomsvlekken

Heeft u een paar kleine vlekjes dan raden wij de Cryotherapie aan.

Heeft u meerdere vlekken en/of zit het pigment verspreid over het gezicht en/of lichaam dan raden wij onze unieke Meline behandeling aan.

Wanneer u twijfelt of wij u de juiste oplossing kunnen bieden, maak dan gerust een vrijblijvende afspraak, zodat wij de mogelijkheden en onmogelijkheden met u kunnen bespreken. Deze afspraak kunt u ook online inplannen, zodat u zelf een geschikt tijdstip kunt uitkiezen. 

meline dermaplus

 

Zomerzon = pigmentvlekken 


Eind augustus 2018 geschreven door onze trainers.

De hittegolf is voorbij en we hebben allemaal genoten van de zon. De een iets meer dan de ander dankzij een welverdiende vakantie maar een ding kan je niet omheen: in Nederland heeft iedereen dit jaar zon gehad. Nu het hoogseizoen voorbij is, is echter een ander feest begonnen: het vlekkenfeest! Code rood dus in de salon.

Die overheerlijke zon heeft goed zijn werk gedaan en behoorlijk wat schade aangericht. Vooral mensen die veel buiten zijn geweest hebben als bonus vaak pigmentverschuivingen. En al dacht je dat je het aardig onder controle had: hou je vast want 8 van de 10 mensen komen na de zomer terug en wel met pigmentvlekken. Deze mensen willen maar een ding en dat is een egale huid. 

 

Stap 1: vernietigen/verminderen van pigmentcellen

Deze fase is de fase dat de huid door middel van behandelingen gereset wordt. Onthoud hierbij een ding: pigmentcellen zijn levende cellen en kunnen zich muteren. Dus niet teveel behandelingen in een te korte tijd die de celdeling activeren. Daarnaast dient u thuis producten te gebruiken die inspelen op het ontstaan en rijpen van pigment. De meest effectieve en bewezen werkstoffen tijdens deze fase zijn Tranexhamic Acid en Amandelzuur. Tranexhamic Acid voorkomt het opkleuren van pigment terwijl Amandelzuur de huid mild peelt waardoor de pigmentvlek als het ware afgeschraapt wordt. Samen zorgen ze voor het remmen van pigment-aanmaak en is daardoor ook de meest geweldige combinatie bij het verminderen van pigment.

Stap 2: verhelderen van pigment

Verhelderen heeft enkel zin als het de laatste restjes pigment betreft of als er sprake is van een minimaal pigmentprobleem. Als er sprake is van een hormonaal probleem zal het pigment van binnenuit toch aangewakkerd worden. Vooral bij deze huid is het belangrijk dat u rekening blijft houden met dit proces en de juiste werkstoffen permanent gebruikt. Bij deze fase blijft Tranexhamic Acid onmisbaar: doordat de cellen hun kleefkracht verliezen, wordt pigment sneller afgevoerd. Kojic Acid daarentegen zorgt ervoor dat pigment als het ware helderder wordt waardoor het zal verminderen. 

Stap 3: voorkomen van pigment

Voorkomen is beter dan genezen en daar is ook geen woord aan gelogen. Zonbescherming blijft een primaire noodzaak. Daarvoor kan ik een hele waslijst aan werkstoffen opnoemen zoals Ascorbinezuur, Magnesium, Berendruif, Niacinamide etcetera. Deze werkstoffen dragen bij in het voorkomen van het pigmentprobleem en zorgen enigszins voor onderhoud. Een melasma of een andere pigmentaandoening krijg je er niet mee weg. Je ziet ook vaak dat deze stoffen wat lager gedoseerd zijn maar toch vaak worden aangeprezen als een probleemoplosser. Het is een ander verhaal als het ondersteunend wordt toegevoegd aan een product. Hier ligt dan ook het verschil tussen cosmetica en dermatologische cosmeceuticals.

Dermapen 4 pigment bij Dermaplus      Dermapen pigment bij Dermaplus

Altijd op de hoogte?
Inschrijven nieuwsbrief
© 2024 DermaPlus